Sök & finn

Här finner du efterlysningar och utlysningar där du som kulturaktör kan hitta samarbetspartners, residens och uppdrag. Om du har ett projekt eller en verksamhet och vill efterlysa kompetens eller samarbeten här, kontakta oss!

Sökes: Huvudlärare till sommarförfattarskolan

Är du en professionell författare med erfarenhet av att handleda unga i skrivande? Då kan du söka till uppdraget som huvudlärare på Sommarförfattarskolan 2024! Sommarförfattarskolan vänder sig till skrivintresserade unga 14-20 år i regionerna Södermanland, Jönköpings Län och Örebro Län (fler kan tillkomma) och sker i form av ett cirka en vecka långt internat under vecka 32 på Nynäs slott. De unga söker med arbetsprov och motivering.

Läs mer och ansök här!

Ett hus söker sitt folk

Husbygård och Husby-Oppunda sockenförening har en gemensam vision att omvandla den gamla smedjan på Husbygård till ett levande friluftsmuseum och en välkomnande rastplats och söker kulturella och kreativa entreprenörer och föreningar som vill vara med och fylla den historiska smedjan med liv. Projektet stöttas med medel från Leader Sörmlandskusten.

Läs mer om projektet här!

Utlysning – Bergmanveckans talangdagar 24-29 juni

Talangdagarna sker på Fårö, Gotland. Filmare från hela landet som har kommit en bit i sin utveckling bor och arbetar tillsammans under en intensiv vecka och tar även del av det bästa ur Bergmanveckans program. Talangdagarna är en arena för talangutveckling med ambitionen att skapa en kreativ mötesplats för filmare som kommit en bit på väg.

Varje filmregion i landet erbjuds en plats på talangdagarna. Film i Sörmland/Scenkonst Sörmland väljer ut en talang som är skriven i Sörmlands län. Läs mer och ansök här!