Förening för litterära aktörer ser dagens ljus

Sörmlands litterära kulturförening heter en alldeles nybildad förening som syftar till att ge fler sörmlänningar möjlighet att ta del av litteratur genom att främja och underlätta samarbeten mellan olika arrangörer och aktörer inom litteraturområdet. Föreningen ska fungera som en samverkansyta för bokhandlare, förlag, bibliotek, scener och andra arrangörer av litterära evenemang, men även författare, poeter och skrivpedagoger. 

– Föreningen är öppen för alla litteratur- och kulturintresserade och som medlem kan man välja mellan att stötta föreningen genom sitt medlemskap eller genom att engagera sig som aktiv medlem, berättar Nicci Herrero, en av initiativtagarna som också driver Gnesta bokhandel tillsammans med Therese Göransson.

Idén till att starta en förening kom ur ett behov av att nå ut bredare och att finna styrka hos varandra. Utöver att stödja och stimulera intresset för läsande och litteratur vill initiativtagarna att föreningen ska vara ett sätt för medlemmarna att hitta stöttning och samverkanspartners kring evenemang och satsningar och också kunna söka medel för detta.

Nu hoppas man nå ut till så många litteraturaktörer som möjligt. En hemsida är uppe och inom kort kommer den som är intresserad kunna prenumerera på föreningens nyhetsbrev.

Läs mer om föreningen på föreningens hemsida.